En aften i "det grønne stormagasin"

En halmballe, en vindmølle og en energicykel er ikke noget, du til hverdag kan opleve inde i Klima-, Energi-, og Bygningsministeriet, men på Kulturnatten var huset fyldt med alle tre – og mere til. 
Klima-, Energi-, og Bygningsministeriet er i dagens anledning omdannet til et grønt stormagasin.
Klima-, Energi-, og Bygningsministeriet er i dagens anledning omdannet til et grønt stormagasin.
Der blev trampet i pedalerne, heppet fra sidelinjen og trykket på tasterne, da DONG Energy fredag 10. oktober bidrog til Kulturnatten med en udstilling i Klima-, Energi-, og Bygningsministeriet. Fra start er konkurrencen intens og humøret højt, da flere tusinde gæster besøger vores røde DONG Energy område. 
 
Ministeriets døre er åbne på Kulturnatten, og hovedformålet er at sætte fokus på fremtidens klimaudfordringer og grønne energi. Både børn og voksne er mødt op, og aktiviteterne er populære hos de mange besøgende. 

”Kulturnatten er en tradition hjemme hos os. Vi synes, det er et hyggeligt arrangement, som vi med glæde støtter op om. Og her i ministeriet er der altid sjove aktiviteter,” siger Bent Nielsen, der har taget sin 10-årige datter, Isabella, med. 

Et grønt stormagasin 
I nattens anledning er ministeriet forvandlet til et grønt stormagasin, hvor de besøgende kan gå på opdagelse i fire etager, som alle sætter spot på fremtidens grønne løsninger. 

”Ofte er energi bare noget, der ’eksisterer’. Normalt kan man ikke se, mærke eller røre den, men her giver vi alligevel muligheden for at se, mærke og røre ved elementer af energien og derved give et indblik i arbejdet med at omstille vores energiforsyning,” siger Jens Price Wolf, Director i Thermal Power. 

Alle ministeriets etager er pyntet med farverige balloner, og skrivebordene er erstattet med alverdens udstillinger til at se og røre ved. Børn løber nysgerrigt rundt til de forskellige aktiviteter på etagerne, deres forældre griner og forsøger at holde sig i hælene af dem, mens værterne ved udstillingerne fortæller, peger og fremviser grønne initiativer. 
 
Udenfor er Klima- Energi- og Bygningsministeriets facade dækket med flere tusinde grønne pærer, som gør ministeriet til den grønneste bygning i Kulturnatten.

For yderligere information, kontakt:

Media Relations +45 9955 9552