Den sidste 6 MW-vindmølle er blevet installeret på Westermost Rough Havmøllepark.

Teamet bag Westermost Rough Havmøllepark fejrer den vellykkede installation af den sidste vindmølle i det 210 MW store projekt. 

Fakta om Westermost Rough havmøllepark

Når Westermost Rough havmøllepark er i fuld drift, vil parken være i stand til at producere op til 210 megawatt (MW) elektricitet, hvilket er tilstrækkelig kapacitet til at kunne dække den årlige efterspørgsel fra mere end 150.000 britiske hjem.

Den sidste af de 35 vindmøller blev løftet på plads af det specialbyggede jack-up-fartøj 'Sea Challenger' den 27. marts 2015.

Westermost Rough, der ligger ud for Storbritanniens østkyst, er den første havmøllepark, hvor Siemens 6 MW-vindmøller vil blive brugt kommercielt. Havmølleparken er et joint venture mellem DONG Energy (50 %) og vores partnere Marubeni Corporation (25 %) og den britiske Green Investment Bank (25 %).

"Dette er en vigtig milepæl i projektet, hvor DONG Energy skaber nye spændende muligheder for branchen ved at anvende 6 MW-vindmøller offshore. Det er også et vigtigt skridt i bestræbelserne på at reducere prisen på energi fra havvind," siger Duncan Clark, der er Programme Director for Westermost Rough i DONG Energy.

Han tilføjer:

"Mere end 900 mennesker har arbejdet med byggeriet offshore, og det faktum, at vi nu kan installere den sidste vindmølle med et højt sikkerhedsniveau, er takket være deres gode samarbejde."

"Vi har nu fuldt fokus på at afslutte idriftsættelsesarbejdet på resten af vindmøllerne på en sikker måde for at sikre, at de er alle leverer ren, grøn energi til det britiske elnet til sommer."

Vi har benyttet os af det nye specialbyggede fartøj 'Sea Challenger', som ejes af A2SEA, i forbindelse med installationen af vindmøllerne. 6 MW-vindmøllerne leveres og idriftsættes af Siemens.

Byggeriet af havmølleparken styres af et team på ca. 50 personer på DONG Energy's kontor på Fish Dock i Grimsby på den engelske østkyst. Et permanent kontor for havmølleparkens drifts- og vedligeholdelsesteam er også blevet bygget på Royal Dock i Grimsby.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Ørsted Media Relations 

Carsten Birkeland Kjær +45 9955 7765
eller cabkj@orsted.dk