Hejres mellemdæk installeret i Sydkorea

Tredje dæk på Hejre-platformens øverste struktur (topside) er netop løftet på plads. 
Den øverste struktur til Hejre-platformen (topsides) er ved at blive bygget i Sydkorea.
Den øverste struktur til Hejre-platformen (topsides) er ved at blive bygget i Sydkorea.

Der er masser af detaljer og udfordringer i forbindelse med opbygningen af Hejre-platformen. Platformens øverste struktur vil omfatte mere end 13.000 tons konstruktionsstål, 600 km kabler, 40 km rør, tre elevatorer og mere end 100 leverandørpakker (pumper, kompressorer, tanke osv.), som løbende ankommer fra hele verden. Det er en stor og kompleks opgave at sætte alle disse ting sammen, og det forventes at tage mere end 1,8 millioner arbejdstimer at producere platformens øverste struktur.

En milepæl i midten

Selvom det er et komplekst projekt, sker der hver dag fremdrift. DONG Energy's underleverandører arbejder hårdt på at færdiggøre projektet og har lige nået en større milepæl - installationen af mellemdækket. Det er tredje dæk ud af i alt fem dæk i strukturen. 

Bygger dækkene med bunden i vejret

Hejre-platformen bliver bygget på DSME's værft i Sydkorea. Værftet er det næststørste i verden. Dette koreanske værft er innovativt og har indført en metode til at optimere både sikkerhed og effektivitet: De bygger platformens dæk med bunden i vejret!

Da de fleste bygningskomponenter, kabler, rør og støttekomponenter bliver installeret under loftet, er det mere sikkert og effektivt at installere disse komponenter, mens dækkene har bunden i vejret. Efterfølgende bliver dækket vendt om og installeret. Byggeprocessen kan sammenlignes med at bygge med LEGO-klodser. Forskellen er bare at disse 'LEGO-klodser' vejer flere hundrede tons.

A block for the intermediate deck is turned over so that it can be installed on the platform. The block weighs 385 tonnes. 
Sektion til mellemdækket bliver vendt om, så det kan installeres på platformen. Sektionen vejer 385 tons.

DONG Energy har etableret et team på værftsområdet, som overvåger fremdriften og sikrer, at det udførte arbejde lever op til DONG Energy's høje sikkerhedsstandard: 'The safe way or no way'.

Der foregår meget svejsearbejde, malearbejde og trækning af kabler i Korea i øjeblikket. Det ville tage en håndværker mere end 900 år, hvis han skulle bygge Hejre-platformen alene, selv uden ferier.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Media Relations 

Ulrik Frøhlke +45 9955 9560