earth

360° VR Ruimtesafari

Versterk ons ervaren team van astronauten op een virtuele ruimtemissie. Samen met het team maakt u een adembenemende reis door de ruimte en ziet u onze aarde als nooit tevoren, in al haar kwetsbare schoonheid.


3… 2… 1… Liftoff

Kies uw astronaut

Tijdens hun reis door de ruimte ervaren astronauten vaak het zogenaamde overview-effect. Dat is het bijzondere moment wanneer ze de aarde voor het eerst zien, als een kwetsbare kleine bol die door het heelal zweeft en onze bescherming nodig heeft.

Elke astronaut ervaart dit anders.

Kies uw astronaut om uw missie te starten.

Mike Massimino

Astronaut, VS

Helen Sharman

Astronaut, VK

Andreas Mogensen

Astronaut, Denemarken

Reinhold Ewald

Astronaut, Duitsland

Maak kennis met de astronauten

Kom nu in actie: Love your home

Nu u onze aarde vanuit een nieuw perspectief hebt gezien, bent u wellicht geïnspireerd geraakt om sneller groene maatregelen te vragen.


Lees meer over de maatregelen die u kunt nemen om zoveel mogelijk impact te hebben. Samen kunnen we laten zien dat we om onze aarde geven en een wereld creëren die volledig op groene energie draait.

Nu u onze aarde vanuit een nieuw perspectief hebt gezien, bent u wellicht geïnspireerd geraakt om sneller groene maatregelen te eisen.
Lees meer over de maatregelen die u kunt nemen om zoveel mogelijk impact te hebben. Samen kunnen we laten zien dat we om onze aarde geven en een wereld creëren die volledig op groene energie draait.
Ik wil nu in actie komen

Een lichtblauwe bol.
Dat zijn wij. Dat is ons thuis.
Dat is hier.
Carl Sagan astrofysicus, VS

Ons transformatieverhaal als inspiratiebron

De afgelopen tien jaar is Ørsted veranderd van een fossiel energiebedrijf in het meest duurzame energiebedrijf ter wereld. Onze CO2-uitstoot hebben we met 83% verminderd – sneller dan volgens de wetenschap nodig is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 oC. In 2025 zullen we nagenoeg emissievrij zijn. Het is niet gemakkelijk geweest om te veranderen, maar wel noodzakelijk. We willen ons optimisme delen dat het mogelijk is zelfs de grootste verandering door te voeren, in slechts tien jaar tijd.

Project Ruimtesafari

We kunnen niet alle mensen op aarde de ruimte insturen, maar met Ruimtesafari kunnen we u wel een zo goed mogelijke indruk geven. Ørsted heeft met NASA en ESA-astronauten samengewerkt om u op een virtuele ruimtemissie te sturen. Wij denken dat als meer mensen de aarde kunnen zien zoals astronauten die zien, het zal leiden tot een groter verantwoordelijkheidsgevoel voor ons gezamenlijke huis en een versnelling van de vergroening.

Lees ons verhaal