Waarom richten we ons op kinderen?

Wij willen een wereld creëren die volledig draait op groene energie. De kinderen van nu een belangrijke rol spelen bij de overstap van fossiele brandstoffen naar groene energie. Uit recent onderzoek* blijkt echter dat de meeste ouders het moeilijk vinden om de klimaatverandering te bespreken met hun kinderen.

Wij vinden het dan ook belangrijk om ouders te helpen hun kinderen te inspireren om hun liefde te uiten voor wat wij allen ons thuis noemen, en te weten waarom en hoe we onze planeet kunnen beschermen. Ons nieuwe boek ‘Is dit mijn thuis?’ en de bijbehorende online omgeving is een van de eerste initiatieven binnen deze nieuwe focus. Het kan ouders helpen hun kinderen sterker te maken door hen te leren hoe ze actie kunnen ondernemen tegen klimaatverandering.

Het boek is geïllustreerd door de onderscheiden Zuid-Koreaanse illustrator Yeji Yun en is een gezamenlijk project van Ørsted en onze hechte creatieve partners Wieden+Kennedy Amsterdam. Sean Henrik Moore, de vermelde auteur van het boek, is een pseudoniem ter vertegenwoordiging van onze gezamenlijke inspanning.

Wij hopen dat je geniet van ‘Is dit mijn thuis?’ en dat het jou en je kinderen inspireert om van je thuis te houden en je helpt een wereld te creëren die volledig draait op groene energie.

Voor meer informatie over Yeji Yun, kun je hier haar website bezoeken.
Klik hier voor meer informatie over Wieden+Kennedy.
Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan contact op met loveyourhome@orsted.com.

*Uitgevoerd namens Ørsted door Mano & Audience Project